Quantcast
Channel: Synevo
Viewing all 1038 articles
Browse latest View live

Consult genetic post-testare (se aplica pentru orice testare genetica efectuata la Synevo in ultimile 3 luni) – numai cu programare in Call Center


Consultatie genetica pre-testare NIFTY – numai cu programare in Call Center

NOU! Profil genetic de infertilitate masculină

$
0
0

Nou introdus în portofoliul Synevo, profilul gen017853-blue-jelly-icon-symbols-shapes-male-symbol1-sc48etic de infertilitate masculină analizează cauze genetice posibile ale infertilității masculine, fiind indicat în evaluarea bărbaților cu azoospermie, oligozoospermie sau infertilitate de cauză neprecizată, pentru stabilirea prognosticului și a opțiunilor terapeutice.

Incidența cuplurilor infertile variază la nivel global între 3,5 -16,7%. Infertilitatea / Subfertilitatea este definită ca fiind imposibilitatea unui cuplu de a avea un copil după cel puțin 1 an de relații sexuale neprotejate regulate.

Mai multe detalii AICI.

NOU! Profil genetic de infertilitate feminină

$
0
0

home_female_symbol

 

Profilul genetic de infertilitate feminină analizează cauze genetice posibile ale infertilității feminine, fiind util în evaluarea pacientelor cu oligoamenoree asociată cu disfuncție ovariană primară, în screening-ul pacientelor fără o anomalie evidentă, dar care prezintă un răspuns slab la stimularea ovariană în cadrul procedurilor de reproducere asistată.

Profilul cuprinde Cariotipul constituţional din sânge periferic și FRAXA – Identificare premutații în gena FMR1.

Mai multe detalii AICI.

Instructiuni de recoltare pentru ACID 5-HIDROXI-INDOLACETIC

$
0
0

ALIMENTAŢIE

Se va evita consumul de banane, ananas, prune, kiwi, pepene galben, nuci, cacao, roşii, avocado, vinete, cu 72 ore înaintea recoltării (deoarece aceste alimente conţin serotonină).

acid-5_hidroxi_indolacetic

De asemenea, cu 3 zile înainte de recoltare, este de preferat să se întrerupă medicaţia care poate produce interferenţă: acetaminofen, salicilaţi, fenacetin, naproxen, clorpromazină, imipramină şi inhibitori de monoaminoxidază.

RECOLTARE – URINĂ 24H

acid-5_hidroxi_indolaceticsaLa ora 7 dimineaţa pacientul urinează şi nu păstrează această urină. Apoi, într-un vas curat de 2-3 litri, se colectează toate emisiile de urină până în dimineaţa următoare, inclusiv. Se omogenizează (prin agitare) urina recoltată, se măsoară întreaga cantitate şi se reţin aprox. 100ml într-un pahar de plastic de unică folosinţă pentru urină.

În timpul colectării, proba se păstrează la o temperatură cuprinsă între 2°C – 8°C. Recipientul trebuie adus în laborator imediat după recoltare.

RECIPIENT DE RECOLTARE

Vas de 2-3 litri şi recipient din plastic de unică folosinţă, pe care se notează cantitatea totală de urină din 24h. Cantitatea recoltată – 100ml.

Infografic grupe sange

$
0
0

În infograficul alăturat poţi găsi mai multe informaţii despre tipurile şi compatibilitatea grupelor de sânge, precum şi ceea ce înseamnă un donator universal.

Determinarea factorului RH Preţ:18 lei

infografic grupa sanguina

Alergia la laptele de vacă

$
0
0

Alegia-la-laptele-de-vaca

CUM APARE
alergia la laptele de vacă?

bottom-shadow

  • Laptele din vacă conţine trei proteine implicate în alergii: lactalbumina, beta-lactoglobulina şi cazeina. Organismul copiilor alergici nu le recunoaşte ca proteine inofensive şi produce împotriva lor anticorpi, ca o reacţie de apărare.
  • Când anticorpii specifici, Imunoglobuline de tip E sau IgE, întâlnesc proteinele din lapte, are loc eliberarea de histamină în ţesuturi, aceasta fiind responsabilă de fapt pentru simptomele bolii.
  • Histamina de la nivelul feţei produce strănut, curgerea nasului sau mâncărimi la nivelul ochilor. Dacă este eliberată în plămâni, determină îngustarea şi inflamarea mucoasei ce căptuşește căile aeriene şi secreţia unui mucus vâscos. Eliberată în piele, determină apariţia erupţiilor cutanate. În sistemul digesiv, cauzează dureri abdominale şi diaree.

SIMPTOMEbottom-shadow

  • copilReacţii declanşate în câteva minute de la consumul unor cantităţi mici de lapte, cu mâncărimi, umflarea feţei, buzelor, limbii şi gâtului.
  • Reacţii declanşate la câteva ore, cu vomă şi diaree.
  • Reacţii de tip întârziat, declanşate după o zi sau mai multe de la consumul unor cantităţi mari de lapte, cu diaree, sufocare sau erupţii pe piele.

 

PROGNOSTIC

bottom-shadow

  • Alergia la laptele de vacă dispare cu vârsta. Apare toleranţa faţă de proteinele din lapte şi, după un anumit timp, copilul poate ajunge să nu prezinte niciun simptom.

COMPLICAŢII

bottom-shadow

  • Alergia la laptele de vacă constituie un factor de risc foarte important în apariţia rinitelor alergice, astmului şi eczemelor la copii.
  • Unii dintre copiii cu această afecţiune pot dezvolta, înainte de pubertate, reacţii alergice şi faţă de proteina din albuş de ou, grâu, peşte, arahide sau faţă de polenuri, acarieni şi păr de pisică.

alergia-04

TESTE DE LABORATOR RECOMANDATE

  • Un copil cu alergie la lapte de vacă prezintă un rezultat pozitiv la testul screening Phadiatop Infant.
  • Un alt set de teste cuprinde determinarea de IgE specifice faţă de laptele de vacă, lactalbumina, betalactoglobulina şi cazeina, la care se obţin valori crescute.
  • După introducerea unei diete din care s-au eliminat alimentele ce conţin proteine din laptele de vacă, se recomandă monitorizarea nivelului seric IgE.
  • Deoarece copiii cu alergie la laptele de vacă au frecvent şi alergie la laptele de soia şi cel de capră, se recomandă şi testarea IgE specifice faţă de acestea înainte de stabilirea unui înlocuitor pentru laptele de vacă.

bottom-shadow

Testul Phadiatop Infant Preţ:94 lei

Virusul Zika

$
0
0

image

Există, de asemenea, suspiciunea că această infecţie s-ar putea transmite şi sexual, dar încă nu a fost demonstrată această legatură.

Cele mai frecvente simptome ale infecţiei cu virusul Zika apar cam la 2-7 zile după înţepătura de ţânţar:
•   Febra
•   Durere articular
•   Conjuctivita

Boala este caracterizată de o formă uşoară, care apare numai la 20% dintre cei înţepaţi şi durează de la câteva zile până la câteva săptămâni. În general, cei care capată această infecţie merg la spital doar în situaţii rare.

Acest virus a devenit o problemă de sănătate publică cu consecinţe la nivel mondial după ce s-au observat o serie de cazuri de microcefalie apărute la copii nascuţi din mame infectate cu virusul Zika. Microcefalia este o afecţiune caracterizată printr-o micşorare semnificativă a capului în raport cu indivizii de aceeaşi vârstă şi acelaşi sex. Consecinţele microcefaliei pentru copil sunt afectarea dezvoltării intelectuale şi perturbări ale funcţiilor motorii. Acestea pot varia de la forme blânde până la forme severe şi vor dura întreaga vieţă, deoarece pentru microcefalie nu există niciun tratament curativ, doar tratamente simptomatice.

image-02

Există momentan o serie de avertizări emise de CDC (“Centrul de prevenţie şi control al bolilor” din SUA) pentru femeile gravide sau care intenţionează să rămână gravide şi doresc să călătorească în zonele cu epidemii cu virus Zika. Acestea trebuie să îşi ia masuri de protectie împotriva ţânţarilor. De asemenea, există şi o avertizare pentru partenerii femeilor gravide, care ar trebui să folosească prezervative în timpul contactului sexual, din cauza unui eventual risc de transmitere sexuală.

Principalele zone geografice afectate sunt ţări din America de Sud şi America Centrală: Brazilia, Bolivia, Columbia, Costa Rica, Panama, Mexic şi Venezuela.

Toţi cei care călătoresc în zonele unde se găseşte virusul Zika pot fi supuşi riscului de infecţie.

 

Bibliografie: Cdc.gov


Fibronectina fetala

Anti-HIV 1 (confirmare)

Mutatia BRAF V600E in tumori

Detectie virus influenza A si B-antigen

Te așteptăm și în weekend

$
0
0

rosuMai jos poţi găsi lista centrelor deschise la sfârşitul săptămânii.

Bucureşti:
Grozovici: deschis şi sâmbătă şi duminică – PROGRAM
Plevnei: deschis sâmbăta – PROGRAM
Unirii: deschis sâmbăta – PROGRAM

Bacău:
deschis sâmbăta – PROGRAM

Botoşani:
deschis sâmbăta – PROGRAM

Brăila:
deschis sâmbăta – PROGRAM

Braşov:
deschis sâmbăta – PROGRAM

Cluj:
deschis sâmbăta – PROGRAM

Constanţa
Policlinica 1: deschis sâmbăta – PROGRAM
Policlinica nr. 2: deschis sâmbăta – PROGRAM
Tomis 3: deschis sâmbăta – PROGRAM

Craiova:
deschis sâmbăta – PROGRAM

Galaţi:
deschis sâmbăta – PROGRAM

Iaşi
Laborator: deschis sâmbăta – PROGRAM
Centru de recoltare Lăpuşneanu: deschis sâmbăta – PROGRAM
Centru de recoltare Tătăraşi: deschis sâmbăta – PROGRAM 

Satu-Mare:
deschis sâmbăta – PROGRAM

Sibiu
Laborator: deschis sâmbăta – PROGRAM
Centru de recoltare: deschis sâmbăta – PROGRAM

Suceava:
deschis sâmbăta – PROGRAM

Timişoara:
deschis sâmbăta – PROGRAM

Pachet prevenţie tiroidă 20% reducere

$
0
0

bottom-shadow

Tiroida este o glandă endocrină şi se găseşte în partea anterioară a gâtului şi, la adulţi, are o formă ce poate fi comparată cu un fluture sau litera H. Principala sa funcţie este producerea hormonilor tiroidieni: T4 (tiroxina) şi T3 (triiodotironina).

HIPOTIROIDISMUL

Este o afecţiune a glandei tiroide caracterizată prin deficitul de hormoni tiroidieni. Se manifestă frecvent prin încetinirea activităţii fizice şi mentale. Principala metoda de detecţie a hipotiroidismului este reprezentată de determinările TSH-ului si FT4.

HIPERTIROIDISMUL

Se caracterizează prin producţia excesivă de hormoni tiroidieni de către glanda tiroidă. Diagnosticul hipertiroidismului este confirmat prin teste serice: un nivel scăzut al TSH şi un nivel crescut al hormonilor T3 şi T4

Ai stări de oboseală, fluctuaţii de greutate, stări de iritabilitate sau palpitaţii? Acestea sunt doar câteva dintre simptomele care pot apărea în cazul unor afecţiuni ale tiroidei. Şi pentru că este important să te simţi bine în corpul tău, te aşteptam în perioada 1 martie – 30 aprilie 2016 în centrele Synevo, pentru a beneficia de o reducere de 20% la pachetul “Prevenţie tiroidă”.

Te aşteptăm în CENTRELE NOASTRE.

Panel alergeni alimentari – legume (5 teste)

$
0
0

Include testarea separată de IgE specifice față de următorii alergeni:  f31 morcov, f48 ceapă, f35 cartof,  f25 roșie, f85 țelină


Panel alergeni alimentari – fructe (5 teste)

$
0
0

Include testarea separată de IgE specifice față de următorii alergeni:  f44 căpșuni, f84 kiwi, f92 banană,  f49 măr, f33 portocală

ÎNTÂMPINĂ PRIMĂVARA ZÂMBIND!

$
0
0

bottom-shadow

ALEGE ŞI COMBINĂ CEL PUŢIN 5 TESTE DIN LISTA OFERITĂ ŞI BENEFICIEZI DE 30% REDUCERE.

Te aşteptăm în perioada 1 martie – 30 aprilie 2016 în centrele Synevo pentru a beneficia de o reducere de 30% atunci când combini cel puţin 5 teste din lista de mai jos.

Descoperă noul centru Synevo din orașul tău!

 

Analiză Preţ Întreg Preţ Promo
Hemogramă cu formulă leucocitară cu Hb, Ht şi indici 24 Lei 16.8 Lei
Glucoză serică 10 Lei 7 Lei
Alaninaminotransferază (GPT/ALAT/ALT) 10 Lei 7 Lei
Profil lipidic 38 Lei 26.6 Lei
Rata filtrării glomerulare (eGFR) 25 Lei 17.5 Lei
Feritină 40 Lei 28 Lei
Ag HBs (screening) 39 Lei 27.3 Lei
Anti – HCV 65 Lei 45.5 Lei
Sideremie 13 Lei 9.1 Lei
Screening cancer cervical
(PAP test în mediu lichid + HPV ADN)
250 Lei 175 Lei
Citologie cervico-vaginala Babeş – Papanicolaou în mediu lichid 95 Lei 66.5 Lei
Cultură secreţii vaginale (cu antibiogramă după caz) 50 Lei 35 Lei
Urină biochimie şi sediment 20 Lei 14 Lei
Dehidroepiandrosteron – sulfat (DHEA – S ) 39 Lei 27.3 Lei
Estradiol 40 Lei 28 Lei
FSH (hormon de stimulare foliculară) 40 Lei 28 Lei
LH (hormon luteinizant) 40 Lei 28 Lei
Progesteron 39 Lei 27.3 Lei
Prolactină 41 Lei 28.7 Lei
Testosteron 41 Lei 28.7 Lei
Testosteron liber 43 Lei 30.1 Lei
Anticorpi antispermatozoizi în ser 74 Lei 51.8 Lei
Chlamydia trachomatis – Anticorpi Ig A 54 Lei 37.8 Lei
Chlamydia trachomatis – Anticorpi Ig G 52 Lei 36.4 Lei
Chlamydia trachomatis ARNr + N. gonorrhoeae ARNr – endocervix 95 Lei 66.5 Lei
Mycoplasma hominis + U. urealyticum – cultură, identificare, atb 85 Lei 59.5 Lei
Determinarea factorului Rh 18 Lei 12.6 Lei
Profil TORCH 340 Lei 238 Lei
Dublu test (screening prenatal trim.I) 140 Lei 98 Lei
Triplu test (screening prenatal trim.II) 150 Lei 105 Lei

Află mai multe detalii despre noul centru Synevo din orașul tău!

Noul centru de recoltare Synevo Bucureşti Sebastian

$
0
0

simbol noutati_1

Synevo anunţă deschiderea celui de-al 58-lea centru de recoltare din România şi al 17-lea din Bucureşti. În acest centru de recoltare pacienţii pot beneficia de analize de laborator la cel mai înalt standard de performanţă.

Adresa: Str. Mihail Sebastian, nr. 23 E, parter, Sp Com. 3, sector 5, București

Tel: 021 9666

Fax: 021 407 07 00 – int 419

Program de lucru: L-V: 07.00 – 16.00

Program de recoltare: L-V: 07.00 – 14.00

Program de recoltare CAS: L-V: 07.00 – 14.00

Program de recoltare Papanicolaou şi alte probe ginecologice: L-V: 07.00-14.00

Mai multe detalii AICI.

50% Reducere pentru Test Babeş Papanicolaou în mediu lichid

$
0
0

Cancerul colului uterin este o problemă de sănătate publică în întreaga lume, afectând cu precădere femeile între 35-50 ani active social şi profesional. De aceea, este important să mergi la control în mod regulat.
În perioada 15 martie – 15 iulie 2016, poţi beneficia de o reducere specială:

TE AŞTEPTĂM ÎN CENTRELE SYNEVO:

PROMOTII-papCENTRU DE RECOLTARE SYNEVO TOMIS 3
Str. Soveja nr. 64A, bl. O4, parter, Constanţa
Program de lucru: L – V: 07.30 – 16.00, S: 08.00 – 12.00
Program de recoltare: L – V: 07.30 – 15.00, S: 08.00 – 11.30
Program de recoltare Papanicolaou şi alte probe ginecologice:
L – V: 07.30 – 15.00, S: 08.00 – 11.30
Contact: 0241 617 744

 

CENTRU DE RECOLTARE SYNEVO POLICLINICA 2
Str. Ştefan cel Mare, nr. 133, Constanţa
Program de lucru: L – V: 07.30 – 18.00, S: 08.00 – 12.00
Program de recoltare: L – V: 07.30 – 15.00, S: 08.00 – 11.30
Program de recoltare Papanicolaou şi alte probe ginecologice:
L – V: 08.00 – 15.00, S: 08.00 – 11.30
Contact: 0241 549 049

 

CENTRU DE RECOLTARE MANGALIA
Str. Rozelor, nr. 20, bl. R12, Sc A, parter, Mangalia
Program de lucru: L – V: 07.30 – 16.00, S: 08.00 – 12.00
Program de recoltare: L – V: 07.30 – 15.00, S: 08.00 – 11.30
Program de recoltare Papanicolaou şi alte probe ginecologice:
L – V: 07.30 – 15.00, S: 08.00 – 11.30
Contact: 0241 750 750

Te aşteptăm în noul centru Synevo Mangalia

$
0
0

articol-poza-mangalia

OFERTE SPECIALE LA DESCHIDERE: PÂNĂ LA 45% REDUCERE PENTRU TESTELE SELECTATE

Vino în noul centru Synevo Mangalia şi, în perioada 01 martie – 31 august 2016, poţi beneficia de oferte speciale la analizele de laborator. Te aşteptăm!

Analiză Preţ întreg Preţ Promo
Alaninaminotransferază (GPT/ALAT/ALT) 10 Lei 6 Lei
Aspartataminotransferază (GOT/ASAT/AST) 10 Lei 6 Lei
Calciu ionic 12 Lei 8 Lei
Creatinină serică 10 Lei 6 Lei
Glucoză serică 10 Lei 6 Lei
Hemogramă cu formula leucocitară cu Hb, Ht şi indici 24 Lei 14 Lei
Profil lipidic (colesterol total, HDL, LDL 38 Lei 29 Lei
Timp de protrombină QUICK 16 Lei 11 Lei
TSH (Hormon de stimulare tiroidiană) 39 Lei 21 Lei
FT4 (Tiroxină liberă) 38 Lei 21 Lei
Fibrinogen 22 Lei 14 Lei

CENTRU DE RECOLTARE MANGALIA
Str. Rozelor, nr. 20, bl. R12, Sc A, parter, Mangalia
Program de lucru: L – V: 07.30 – 16.00, S: 08.00 – 12.00
Program de recoltare: L – V: 07.30 – 15.00, S: 08.00 – 11.30
Program de recoltare Papanicolaou şi alte probe ginecologice: L – V: 07.30 – 15.00, S: 08.00 – 11.30
Contact: 0241 750 750

Viewing all 1038 articles
Browse latest View live