Quantcast
Channel: Synevo
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1038

Campanie INR

$
0
0


Vino în oricare centru de recoltare din București sau țară,
în perioada 08.04. – 30.09.2019, iar dacă efectuezi testul INR la preț întreg
primești un card care îți oferă posibilitatea să faci acest test
cu reducere și accesări nelimitate, până la data de 31.12.2019.

Te așteptăm!

INR

INR (International Normalised Ratio) este un indice al coagulabilității sângelui care arată care este durata în care sângele își pierde proprietățile sale normale și devine vâscos.  INT a fost adoptat în anul 1983 de către Organizația Mondială a Sănătății și Comitetul Internațional pentru Tromboză și Hemostază când aceste organisme au decis să standardizeze rezultatele testelor de coagulare astfel încât să elimine variabilitatea dată de diversitatea reactivilor utilizați în practică pentru calcularea timpului de protrombină.


Când se produce o leziune a unui vas de sânge se activează o serie de reacții în lanț denumită cascada coagulării și care antrenează atât substanțe care se găsesc prezente în lumenul vaselor, cât și secretate la nivelul peretelui vascular (al endoteliului, stratul cel mai interior al peretelui unui vas de sânge).

Există anumite condiții patologice în care cascada coagulării este activată în absența sângerărilor active. Când se întâmplă aceasta, crește riscul pentru boala tromboembolică. În boala tromboembolică sunt fragmente din cheagul de sânge care se desprind în circulația sanguină având potențialul de a bloca circulația sanguină la nivel pulmonar, determinând tromboembolism pulmonar, la nivelul vaselor inimii, determinând infarct miocardic sau la nivelul vaselor creierului, determinând accident vascular cerebral.

Toate aceste afecțiuni au un potențial fatal, iar prevenția în prezența riscului de a dezvolta una dintre acestea implică folosirea de medicație anticoagulantă – adiministrată oral sau injectabil – care redau vâscozitatea normală a sângelui și reduc riscul de formare a cheagurilor.

Valori normale

  • La persoanele care nu sunt in tratament cu anticoagulante, valorile INR sunt aproximativ 1. Cu cat este mai mare valoarea INR coagularea se realizeaza mai greu si viceversa.
  • La persoanele care sunt in tratament cu anticoagulante, medicușl monitorizează valorile INR pentru stabilirea dozei de tratament. Valorile cele mai uzuale ale INR pentru o persoană în tratament sunt intre 2 si 4 (între 2 și 3 pentru pacienții suferinzi de fibrilație atrială și tromboembolism venos și între 2 și 3,5 pentru pacienții purtători de proteze valvulare cardiace). Terapia anticoagulantă orală cu warfarină sau derivați cumarinici (de ex., acenocumarol) ajustează valoarea INR, astfel încât valorile normale ale INR în timpul tratamentului cu aceste medicamente este între 2 și 4 (aceasta înseamnă că sângelui anticoagulat îi trebuie un timp de 2 până la 4 ori mai lung să coaguleze decât sângelui în absența tratamentului anticoagulant).

Cât de frecvent se monitorizează INR-ul?

Zilnic, de la inițierea tratamentului cu anticoagulante orale până la atingerea și menținerea timp de 2 zile consecutive a valorilor țintă pentru INR. Ulterior se determină la 2-3 zile pentru următoarele săptămâni, după care frecvența determinărilor INR se rărește funcție de stabilitatea rezultatelor. Informați medicul dacă ați avut recent schimbări în dieta alimentară sau dacă luați suplimente alimentare pentru că există anumite produse care pot interfera cu rezultatul INR. De asemenea, medicamente cum ar fi unele antibiotice, unele medicamente care se folosesc în tratamentul bolilor de inimă (de ex., amiodarona, diltiazem, propranolol), anumite hipolipemiante (simvastatina), antidepresive sau antiepileptice pot interfera cu rezultatul INR.

Medicul vă poate recomanda evaluarea testelor de coagulare dacă suspicionează o tulburare de coagulare. Principalele simptome care indică tulburări ale coagulării sunt: apariția frecventă și foarte rapidă a tăieturilor la nivelul pielii, sângerări în urină sau în scaun, sângerări gingivale, sângerări menstruale abundente în cazul femeilor, tumefacția sau durerile la nivelul articulațiilor.

 

Timp de protrombina QUICK
Preţ întreg: 18.00 lei
Preţ promo:14,00 lei

*Beneficiază de preţul promoţional al testului Timp de protrombină Quick/INR, respectiv 14 lei, cu accesări nelimitate în perioada 01.04. – 31.12.2019, prezentând acest card în oricare recepţie Synevo din București și din ţară. Poţi intra în posesia cardului doar în perioada 01.04. – 30.09.2019, în orice recepţie Synevo, după prima testare plătită la preţ întreg. Acest card nu este transmisibil şi este valabil în perioada 01.04. – 31.12.2019. Mai multe detalii primiţi în recepţiile Synevo.

*Synevo România S.R.L. își rezervă dreptul de a modifica și / sau completa oricând termenii și condiţiile prezentei campanii promoţionale, precum și dreptul de a suspenda, întrerupe și/sau prelungi oricând desfășurarea campaniei promoţionale, urmând ca aceste modificări să intre în vigoare numai după aducerea la cunoștinţa publicului prin publicarea lor pe pagina de internet www.synevo.ro.

 

Referințe:

  1. https://www.webmd.com/a-to-z-guides/prothrombin-time-test#1, accesat la 27 martie 2019
  2. https://www.myvmc.com/investigations/blood-clotting-international-normalised-ratio-inr/, accesat la 27 martie 2019
  3. Jackson CM, Esnouf MP, Lindahl TL. A critical evaluation of the prothrombin time for monitoring oral anticoagulant therapy. Pathophysiol Haemost Thromb. 2003;33(1):43-51

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1038

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48