A XVIII-a ediţie a simpozionului interdisciplinar Zilele Medicale Synevo a întrunit peste 800 de lideri de opinie din domeniul medical, medici parteneri Synevo, sponsori şi a avut ca obiectiv reunirea specialiştilor implicaţi în managementul pacientului oncologic şi promovarea valorii de diagnostic a testelor de histopatologie.
Evenimentul este recunoscut şi creditat de către Colegiul Medicilor din România cu 9 ore EMC.
Agenda a cuprins prezentări de ultimă oră pe probleme de screening, diagnosticare, tratament chirurgical şi radioterapic, dar şi de medicină paliativă.
Prima zi, 27 noiembrie, a fost dedicată specialităţii Obstetrică – Ginecologie
Sesiunea I – “Managementul pacient cu cancere ginecologice”, a fost moderată de către Prof. Dr. Mircea Onofriescu şi s-a axat pe etiologie, screening, diagnosticare şi tratament cancere de sân, col şi ovare.
Printre invitaţi îi amintim: Prof Vlad Tica, Conf. Dr. Doina Piciu, Șef Lucr. Dr. Lucian Negură, Dr. Răzvan Petrică, Dr. Bogdan Moldovan, dar şi din strainatate: Prof. Dr. Ettore Tito Menichetti, Italia şi Dr. Tatiana Rabin din Israel.
Dr. Mihai Stoicea, şeful Departamentului de Histopatologie Synevo a prezentat “Investigarea imunocitochimică în atologia cervico-vaginală”.
În paralel, a avut loc o transmisie live a unei intervenţii chirugicale: Sacrocolpopexie robotică din Spitalul Acibadem, Turcia, moderată de către Prof. Dr. Fatih Şendag, Acibadem University.
Sesiunea a II a, de Medicină Fetală, moderată de către Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, a fost dedicată screeningului, diagnosticului, terapiei și eticii în Medicina Fetală. Sesiunea interactivă axată pe studiii de caz a fost susţinută de către Dr. Bogdan Mureşan, Dr. Claudiu Mărginean şi Dr. Marius Calomfirescu.
Sesiunea interactivă a fost urmată de o sesiune live scan pe un echipament Voluson E 10.
În prima zi, audienţa a fost constituită din peste 400 medici specialişti şi primari în ginecologie, oncologie, chirurgie şi medicina internă.
A doua zi, 28 noiembrie, dedicată Managementului pacientului Oncologic cu cancere digestive, neuroendocrine şi pulmonare, a fost moderată în prima sesiune de Prof. Vlad Constantinescu, Conf. Dr. Marian Marincas şi Prof Laurentiu Bohiltea, iar în a doua de Prof. Cătălina Poiana.
Printre invitaţi amintim: Prof. Dr. Alexandru Oproiu, Prof. Dr. Dan Dumitrascu, Dr. Ciprian Cirimbei, As. Univ. Dr. Virgiliu Prunoiu, prof. Dr. Mihai Voiculescu, Dr. Radu Ioan Ursu, Dr. Ana Băncilă, dar şi din străinătate: Dr. Angeliki A.Saetta, Grecia, Prof. Prof. Dr. Ettore Tito Menichetti şi Dr. Burkhard Manfras din Germania.
Dr. Mihai Stoicea, şeful Departamentului de Histopatologie Synevo a prezentat “Diagnostic of Lung and Breast Carcinomas in the era of Targeted Therapies”.
Dr. Viorica Radoi, şeful Departamentului de Genetică Synevo a prezentat: “Terapii moleculare actuale în cancerul colorectal”.
As. Univ. Violeta Cristea, şeful Departamentului de Microbiologie Synevo, a prezentat: “Infecțiile intraabdominale, diagnostic și tratament”.
As. Univ. Dr. Cristina Mambet Synevo a prezentat “Markeri tumorali în practica medico chirurgicală – posibilități și limite”.
În paralel, a avut loc o transmisie live a unei intervenţii din Spitalul Acibadem, Tucia: Lobectomie pulmonară VATS (video assisted toracic surgery) single port, moderată de către Prof. Semih Halezeroglu, Istambul University.
În a doua zi, audienţa a fost constituită din peste 300 medici specialişti şi primari în gastroenterologie, chirurgie generală, oncologi şi endocrinologie.
La sfârşitul fiecărei zile s-a organizat o tombolă în urma căreia s-au câştigat premii: 9 cărţi de specialitate de la Editura Prior Books şi câte un cadou din partea Sensiblu.
La ediţia din acest an s-a făcut şi prelansarea Ghidului pentru orientarea anatomică a specimenelor biopsice excizionale realizat de către Departamentului de Histopatologie Synevo şi care va fi tipărit în 2016. De asemenea, a prezentant prima aplicaţie de mobil din România creata de un laborator, special pentru medici. Aceasta va fi pusă la dispoziţia partenerilor Synevo în anul 2016.