Quantcast
Channel: Synevo
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1038

Zilele Medicale Synevo 2017

$
0
0

A XX-a ediţie aniversară a simpozionului interdisciplinar Zilele Medicale Synevo 2017, a reunit peste 1000 de lideri de opinie din domeniul medical, medici parteneri Synevo și sponsori.


Evenimentul a avut ca obiectiv reunirea specialiştilor implicaţi în managementul pacientului oncologic şi promovarea valorii de diagnostic a testelor de histopatologie si oncogenetică, dar și a specialiștilor implicați în monitorizarea sarcinii, evaluarea și tratarea infertilității, neonatologie și pediatrie în vederea promovării testelor de diagnosticare advanced.

Evenimentul este recunoscut şi creditat de către Colegiul Medicilor din România cu 10 ore EMC.

Prima zi, 9 noiembrie, a fost dedicată specialităţii Obstetrică – Ginecologie.

Sesiunea I – Medicină Reproductivă – moderată de către Prof. Dr. Mircea Onofriescu, a fost dedicată standardelor actuale de practică în infertilitate: diagnostic, prevenție și tratament.

Prof. Dr. M. Onofriescu

 

Conf. Dr. Carmen Barbu a vorbit despre infertilitatea de cauze endocrine, Dr. Cristina Gunescu despre rolul testării AMH plus în diagnosticare, Conf. Dr. Iuliana Ceaușu a prezentat un caz clinic de amenoree secundară la 32 de ani.

Șef. Lucr. Dr. Viorica Rădoi, șeful Departamentului de Genetică Synevo, a prezentat utilitatea testării genetice în infertilitate și a prezentat o serie de cazuri practice.

Sesiunea a II a, de Medicină Fetală, moderată de către Prof. Dr. Radu Vladăreanu. Sesiunea a fost deschisă de Dl. Profesor cu o lucrare incitantă despre macrosomia fetală și distocia de umeri și a pus accent pe cezariană, punând intrebarea dacă aceasta este soluția.

Prof. Dr. R. Vladareanu

 

Workshopul practic, interactiv, de terapie fetală a fost susținut de către Prof. Dr. Claudiu Mărginean, Dr. Marius Calomfirescu, Dr. Bogdan Mureșan și Șef Lucr. Dr. Dominic Iliescu.

Sesiunea s-a incheiat cu o prezentare dedicată disgravidiei tardive cu debut tardiv, prezentată de Conf. Dr. Alexandru Florin Anca.

Sesiunea a III a – Managementul pacientei cu cancere ginecologice, a fost moderată de către Prof. Dr. Vlad Tica şi s-a axat pe etiologie, screening, diagnosticare şi tratament cancere de sân, col uterin şi ovare.

Sesiunea a fost deschisă de Dl. Profesor Vlad Tica cu o lucrare despre rolul endometriozei în cancerul ovarian, mit sau realitate?

Prof. Dr. V. Tica

 

Prof. Dr. Ralph Wirtz, Germania, a vorbit despre rolul testului Mammatyper în subtipizarea cancerul de sân.

Dr. Voicu Simedrea și Dr. Mihai Stoicea au realizat un studiu de caz despre embolii în endometrioză, prezentat de Dr. Mihai Stoicea. Conf. Dr. Laurențiu Belușică a prezentat o lucrare interactivă despre chirurgia ginecologică.

Dr. Mihai Stoicea și Dr. Vitalie Tîrbu au prezentat doua studii de caz din experiența Departamentul de Histopatologie Synevo și Chișinău. As. Univ. Dr. Radu Ursu, din Departamentul de Genetică Synevo, a prezentat rolul testării BRCA vs. paneluri extinse de testare genetică în cancerul de sân și ovar.

Dr. R. Ursu

 

Prof. Dr. Gabriel Dimofte a vorbit despre mastectomia radicală subcutanată cu reconstrucție.

La finalul sesiunii, Dr. Mihai Stoicea a prezentat rezultatele unui studiu, în curs de publicare, cu privire la rolul testării p16 în diagnosticarea leziunilor cervicale de grad înalt.

În prima zi, audienţa a fost constituită din peste 600 medici specialişti şi primari în ginecologie, oncologie, chirurgie şi medicină internă.

În paralel, în prima zi, s-a desfașurat o sesiune de neonatologie&pediatrie, moderată de către un prezidiu format din: Prof. Dr. Nicolae Suciu, Prof. Dr. Silvia Maria Stoicescu, Prof. Dr. Mihaela Bălgrădean și Prof. Dr. Dana Craiu.

Prof. Dr. N. Suciu

 

Dr. V. Cristea

În prima parte a sesiunii s-au prezentat noutăți în diagnosticul afecțiunilor neonatale: Prof. Nicolae Suciu și Sef Lucr. Dr. Viorica Rădoi – determinanți ai tulburărilor în spectrul autist și afecțiuni epileptice, Conf. Dr. Simona Vlădăreanu – sceeningul extins al afecțiunilor pediatrice, Dr. Catălin Cîrstoveanu – beneficiile laptelui matern la sugari și nou născuți, iar Prof. Dr. Silvia Maria Stoicescu a prezentat un studiu de caz pe tema screeningului neonatal.

În a doua parte a sesiunii s-au prezentat noutăți în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pediatrice: autism și epilepsie – Prof. Dr. Dana Craiu, Maturizarea precoce – Dr. Iulia Gherlan, Trombocitopenia imună – Conf. Dr. Anca Coliță, Reacții de hipersensibilitate la antiinflamatoare nesteroidiene – Șef Lucr. Dr Camelia Berghea, Infecția de tract urinar și refluxul vezico-ureteral – Prof. Dr. Mihaela Bălgrădean și Boala inflamatorie intestinală – Conf. Dr. Gabriela Leșanu.

As. Univ. Dr. Radu Ursu, din departamentul de Genetică Synevo, a prezentat mai multe studii de caz despre testarea genetică în autism și epilepsie.

As. Univ. Dr. Violeta Cristea a subliniat rolul Departamentului de Microbiologie Synevo în diagnosticarea bolilor tractului digestiv.

A doua zi, 10 noiembrie, a fost dedicată Managementului pacientului oncologic cu cancere digestive şi endocrine.

Sesiunea I dedicată cancerelor digestive a fost moderată de Prof. Adrian Miron.

Prof. Dr. A. Miron

 

Printre invitaţii grupului interdisciplinar, care a reunit medicii implicați în managementul acestor afecțiuni: gastroenterolog, chirurg, histopatolog, oncolog, amintim: Prof. Dr. Radu Voiosu – Rolul endoscopiei în oncologia gastrică, Conf. Dr. Ion Daniel – Sindromul rectului operat (LARS), Șef Lucr. Dr. Sebastian Grădinaru – studiu de caz despre tumora gastrică stromală cu evoluție nefavorabilă după un tratament limitat, Șef Lucr. Dr Valentin Calu – studiu de caz despre GIST de fornix gastric , Conf. Dr. Doina Piciu – Screeningul cancerelor primare multiple, experiența de 30 de ani a unui centru terțiar, Dr. As. Univ. M. Marinca – studiu de caz despre tratamentul cancerului rectal.
Dr. Mihai Stoicea a prezentat un studiu de caz din experiența Departamentului de Histopatologie Synevo – neoplazie himerală de tract digestiv.

Dr.M.Stoicea

 

Ca invitați speciali amintim: Prof. Dr. Rafael Molina, Spania, care a prezentat importanța markerilor tumorali în oncologia digestivă și Dr. A. Brânzeu – stimularea medulară în neuropatia post iradiere sau chimioterapie.

Sesiunea II – Managementul pacientului cu tumori endocrinologice, moderată de către Prof. Dr. Cătălina Poiană, a reunit specialiștii implicați în tumor board-ul acestei patologii: endocrinologi, histopatologi, chirurgi, oncologi.

Managementul tumorilor neuroendocrine cu punct de plecare neprecizat – Prof. Dr. Cătălina Poiană, Managementul multidiciplinar în cancerul tiroidian diferențiat – Prof. Dr. C. Badiu, Rolul diagnosticului biochimic și genetic în carcinomul medular tiroidian – Șef Lucr. S. Radian, Microcarcinoame papilare tiroidiene cu evoluție severă – Conf. Dr. D. Piciu, Laparoscopia în suprarenalectomia pentru leziuni metastatice – Șef Lucr. Dr. O. Ginghina.

Prof. Dr. C. Poiana

 

Ca invitat special, Dr. Bogdan Ene, Franța a prezentat: Principii de tratament în tumorile hipofizare.

Dr. Mihai Stoicea și Dr. Alina Grigore au prezentat un studiu de caz din experiența Departamentului de Histopatologie Synevo România: Carcinom papilar tiroidian la o adolescentă de 14 ani.

În ziua de varia, audienţa a fost constituită din peste 400 medici specialişti şi primari în gastroenterologie, chirurgie generală, oncologi şi endocrinologie.

La sfârşitul fiecărei sesiuni s-a organizat o tombolă în urma căreia medicii participanți au câştigat premii: 18 cărţi de specialitate de la Editura Prior Books şi câte un cadou din partea Sensiblu, cel mai mare lanț de farmacii din România, partener Synevo.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1038

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48