CARAVANA CU MEDICI PREMIUL I, DOI ANI CONSECUTIV, LA GALA SOCIETĂȚII CIVILE
12 iunie 2017. Caravana cu Medici, proiect umanitar susținut de Synevo România, a câștigat doi ani consecutiv premiul I, la secțiunea de sănătate, în cadrul evenimentului Gala Societății Civile -15 ani. Ediția aniversară s-a desfășurat la Teatrul National București.
Începând din anul 2000, Gala Societății Civile recunoaşte, în cadrul festivităților de acordare a premiilor Galei Societății Civile, valoarea celor ce îşi dedică timpul binelui comun, care prin dăruirea și implicarea lor schimbă atitudini, mentalități, , legi, pentru ca într-un domeniu și într-o comunitate anumesă fie mai bine.
În cadrul celei de-a 15-a ediții a Galei Societății Civile, cel mai amplu proiect dedicat sectorului nonguvernamental din România, 23 dintre cele 152 de proiecte și 14 programe sociale au avut impact în domeniul Sănătății. Acest indicator relevă că Sănătatea, alături de Educație, sunt temele principale în România anului 2017.
Tipologia proiectelor înscrise în acest an la Gala Societății Civile, la categoria Sănătate, a propus o radiografie a problemelor cu care se confruntă societatea românească din perspectiva interacțiunii cetățenilor cu sistemul de servicii medicale oferite de stat.
Despre CARAVANA CU MEDICI
Caravana cu Medici a fost înființată la începutul anului 2014, în ideea de a acorda consulturi medicale gratuite, în zonele rurale din România cu deficit de personal medical, fiind un barometru al stării de sănătate din aceste zone.
În 2 ani de la înființare, organizația a realizat 15 caravane, la care a participat o echipă multi-disciplinară formată din medici specialiști, rezidenți și studenți la medicină.
În cadrul caravanelor, 2.463 de adulți și 530 de copii au beneficiat gratuit de consult de specialitate (medicină internă, cardiologie, nefrologie, gastroenterologie, pediatrie etc.), recomandări de tratament, dar și de un profil complet de screening de analize de laborator (HLG, Creatinină, ALT, Glucoză, Profil lipidic complet, Ag HBs, Ac anti VHC, HbA1c și testul Babeș Papanicolaou) prelucrate pe platformele robotizate ale Laboratorului Central Synevo România.