La începutul lunii mai, Synevo a continuat seria de evenimente regionale în nordul Moldovei. Evenimentele au avut ca scop crearea unor legături între medicii de laborator și medicii clinicieni și au pus bazele unor colaborări viitoare.
În data de 5 mai 2015, la Rădăuți s-a desfășurat un eveniment restrâns sub forma unui workshop, în care dr. Mambet Cristina a susținut o lucrare care a stârnit interesul medicilor oncologi din Sp. Municipal Rădăuți. Lucrarea cu titlul “Biomarkeri serici și genetici” a adus în discuție toți markerii biochimici, indicația lor în diagnosticare și relevanța rezultatului.
Evenimentele regionale Ziua Synevo Suceava și Ziua Synevo Câmpulung Moldovenesc, au avut ca teme de discuție subiecte de actualitate legate de patologia cervico – vaginală, germenii din microbiologie și un subiect mai amplu ce ține de biomarkerii serici și genetici.
Simpozioanele s-au desfășurat în două zile consecutive, 6 și 7 mai 2015 și au avut ca scop informarea cu privire la cele mai avansate teste utilizate în managementul diagnosticării pacientului.
Evenimentele au adunat 123 de medici primari și specialiști din Suceava, majoritatea parteneri Synevo din Spitalul Sf. Ioan cel Nou, iar la Câmpulung Moldovenesc 44 medici din specialitățile medicină de laborator, medicină internă, gastroenterologie, pediatrie, obstetrică – ginecologie, boli infecțioase, endocrinologie etc.
Structura programului a fost următoarea:
- Biomarkeri serici şi genetici în practica medicală, Dr. Cristina Mambet, Synevo România
- Emergenţa unor noi germeni patogeni și creșterea rezistenței la antibiotice – provocări în diagnosticul microbiologic, As. Univ. Dr. Violeta Cristea, Synevo România
- Citologia cervico – vaginală în mediu lichid – abordare practică, Dr. Claudiu Morjan, Șef Departament Citologie Cervico – Vaginală, Synevo România
Simpozioanele au fost creditate de Colegiul Medicilor din România cu 5 ore EMC.