Quantcast
Channel: Synevo
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1038

Zilele Medicale Synevo 2016

$
0
0

A XIX-a ediţie a simpozionului interdisciplinar Zilele Medicale Synevo 2016 a reunit 1000 de lideri de opinie din domeniul medical, medici parteneri Synevo şi sponsori. Evenimentul a avut ca obiectiv reunirea specialiştilor implicaţi în managementul pacientului oncologic şi promovarea valorii de diagnostic a testelor de histopatologie şi oncogenetică, dar şi a specialiştilor implicaţi în monitorizarea sarcinii, evaluarea şi tratarea infertiliăţii, în vederea promovării testelor advance de ginecologie.

Evenimentul este recunoscut şi creditat de către Colegiul Medicilor din România cu 10 ore EMC.

Prima zi, 10 noiembrie, a fost dedicată specialităţii Obstetrică – Ginecologie

Sesiunea I Screening, Diagnostic, Terapie și Etică în Medicina Fetală – a fost moderată de către Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, care a prezentat un up-date al problemelelor de etică cu care se confruntă ginecologii care monitorizează sarcina.

Workshop-ul practic, interactiv de terapie fetală a fost moderat de către Conf. Dr. Claudiu Mărginean, Dr. Marius Calomfirescu şi Dr. Bogdan Mureşan.

Dr. Viorica Rădoi, şeful Departamentului de Genetică Synevo, a prezentat utilitatea consultului de genetică în identificarea malformaţiilor fetale.

În încheiere, Pof. Dr. Victoria Aramă a prezentat noutăţi în managementul herpesului la femeia gravidă.

Sesiunea a II a, de Medicină Reproductivă, moderată de către Prof. Dr. Mircea Onofriescu, a fost dedicată standardelor actuale de practică în infertilitate: diagnostic, prevenție si tratament.

Ca invitat special, Dr. Tina Buccholz, a prezentat rolul testatelor de genetică în diagnosticarea problemelor de infertilitate. Dr. Mădălin Margan a încheiat sesiunea cu o lucrare practică legată de rolul ecografiei în diagnosticarea endometriozei şi adenomiozei.

Sesiunea III – Managementul pacientei cu cancere ginecologice, a fost moderată de către Prof. Dr. Vlad Tica şi s-a axat pe etiologie, screening, diagnosticare şi tratament cancere de sân, col uterin şi ovare.

Dr. Mihai Stoicea şi Dr. Flaviu Crişan au prezentat două studii de caz din experienţa Departamentului de Histopatologie Synevo. Dr. Viorica Rădoi img_2162şi Dr. Radu Ursu au prezentat două studii de caz din activitatea Departamentul de Genetică Synevo.

Dr. Cătălin Haiduc şi Dr. Silviu Iştoc au prezentat un studiu de caz din cazuistica Departamentului de Ginecologie al Spitalului Medicover.

Dr. Mihai Ciochinar şi Dr. Delia Mateescu, medici în echipa Departmentului de Oncologie a Spitalului Medicover, au prezentat rolul terapiei sistemice în cancerul ovarian.

La finalul sesiunii, Prof. Dr. Mete Gungor, Spitalul Acibadem Turcia, a prezentat importanţa chirurgiei robotice în ginecologia oncologică.

În prima zi, audienţa a fost constituită din peste 400 medici specialişti şi primari în ginecologie, oncologie, chirurgie şi medicina internă.

A doua zi, 11 noiembrie, a fost dedicată Managementului pacientului oncologic cu cancere digestive şi pulmonare.

Sesiunea I, dedicată cancerelor digestive, a fost moderată de Prof. Adrian Miron.

Printre invitaţii grupului interdisciplinar, care a reunit medicii implicaţi în managementul acestor afecţiuni: gastroenterolog, chirurg, histopatolog, oncolog şi radioterapeut, amintim: Prof. Dr. Mihai Diculescu, Conf. Dr. Ioan Daniel, Sef Lucr. Dr. Valentin Calu, Conf. Doina Piciu, Dr. Cornelia Nitipir, Dr. Andrei Brinzeu şi Dr. Mircea Savu.

Dr. Mihai Stoicea şi Dr. Animg_3995a Maria Jakob au prezentat studii de caz din experienţa Departamentului de Histopatologie Synevo. Dr. Violeta Cristea a subliniat rolul Departamentului de Microbiologie Synevo în diagnosticarea bolilor tractului digestiv.

Ca invitaţi speciali amintim: Prof. Dr. Rafael Molina a prezentat importanţa markerilor tumorali în diagnosticarea şi monitorizarea evoluţiei tumorilor.

Sesiunea II – Managemenetul pacientului cu tumori pulmonare, moderată de către Prof. Dr. Miron Bogdan, a reunit specialiştii care fac parte din tumour boardul Spitalului Marius Nasta: pneumolog, histopatolog, chirurg, oncolog, radioterapeut.

Prof. Vesna Cemerikic Martinovic, Dr. Mihai Stoicea, Dr. Constantin Busuioc şi Dr. Alina Grigore au prezentat studii de caz din experienţa departamentelor de histopatologie Synevo din Serbia şi România.

Invitaţi speciali: Dr. Izidor Kern a prezentat importanţa testării EGFR din ţesut şi biopsia lichidă în dagnosticarea şi monitorizarea evoluţiei tumorii. Prof. Semih Halezeroglu, Spitalul Acibadem Turcia, a prezentat beneficiile Lobectomiei pulmonare VATS (video assisted toracic surgery) single port.

În ziua de varia, audienţa a fost constituită din peste 400 medici specialişti şi primari în gastroenterologie, chirurgie generală, oncologi şi endocrinologie.

La sfârşitul fiecărei sesiuni s-a organizat o tombolă în urma căreia medicii participanţi au câştigat premii: 14 cărţi de specialitate de la Editura Prior Books şi câte un cadou din partea Sensiblu, cel mai mare lanţ de farmacii din România, partener Synevo.

img_3786 img_2903 img_2711

img_1928 img_2081 img_3920

img_4064 img_2258 img_2577

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1038

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48